Att ta tillbaka makten

28.03.2022

Monday morning!

Det är en ny morgon, en ny vecka och det kommer nya möjligheter till att skapa den veckan du önskar dig ha. Jag har alltid älskat måndagar och nya veckor, men för ett tag sen började jag sakta men säkert må dåligt på måndagar, nä egentligen redan på fredagar, inför måndagarna. Det fick mig att stanna upp, sätta mig ner och se över vad det är var som skapade den här känslan av ångest. Jag insåg rätt snabbt att det var mitt jobb, situationen hade börjat bli ohållbar och den var inte längre i linje med mitt liv. Jag hade utvecklats så pass åt ett annat håll och min anställning må så hända varit en trygghet och en bra titel, bra lön, med bra kollegor men det gav mig inte längre en känsla av glädje och meningsfullhet. Det var dags att gå vidare, det var dags att ta tillbaka makten inom mig. 

Varför säger jag makten? Jo för att det är lätt att vi lever andras liv, vad våra föräldrar vill att vi ska jobba med, vad samhället sagt åt oss är bra jobb och titlar, vad andra människor fått oss att tro att vi behöver tjäna eller göra för att vara lyckliga eller framgångsrika. Men det vi behöver göra är att lyssna inåt, lyssna på oss själva, vad vi vill göra, vad kallar vår själ oss till att göra, vad brinner vi för, vad får oss att må bra. 

Den bästa övningen här är att svara på frågan: vad skulle du göra på dagarna om du var helt ekonomiskt oberoende? 

När du har svarat på den frågan så är det lättare att ta sig vidare. Du har ansvaret att skapa dig det liv du vill ha. Du har makten att skifta mindset, ingen annan. Du kan däremot ge andra makten och det är då vi söker bekräftelse hos andra istället för inom oss själva. Men det är dags att ta tillbaka den makten till oss själva. 

Om du har en dröm om att ha mer frihet i din vardag, en önskan om något mer meningsfullt och skulle vilja gå din egna väg, starta något eget och jobba med det du älskar att göra, så är det nu du ska ta tillfället i akt. 

Tiden går fort och plötsligt i ett ögonblick så har det gått ett år sedan vi drömde om ett annat liv, om att börja studera, om att starta eget och vi står kvar på samma ställe med samma önskan utan att ha gjort något. Det är nu som tiden är inne, det här är ditt tecken!