Att missunna andra

09.09.2021

Jag har känt många människor i min omgivning som utger sig från att vara en sak men innerst inne har de inget av det de påstår sig vara. Det är tråkigt att de inte ser det själva och i det samhället vi lever i idag så är det svårt att säga något till en person eftersom alla blivit rätt så lättkränkta. 

Jag kände en person som ville starta eget med att hjälpa människor inom olika områden, som utgav sig från att vara en person som brann för andras välmående men det han visade var ofta tvärtom. I hans skämt fanns alltid indirekta elakheter, försök till att få en annan att faila, att må dåligt, att känna sig utanför. Hans skämt var ofta "vi försökte utesluta dig, vi blockade dig, vi ville inte ha med dig, du är inte välkommen, fatta piken.." Och en gång är ett skämt som man säger, men flera gånger är allvar. 

Du behöver vara försiktig med vad du utstrålar för det säger vem du är. Vem du säger att du är betyder inget egentligen, det är vad du gör, hur du behandlar andra som visar vem du är. 

En person som ofta jämför sig med andra, en person som missunnar andra lycka, en person som ofta ifrågasätter en person över dess lycka för andra, en person som ofta skämtar elakt och nedtryckande, ja det säger en hel del om dig som person. 

För att lyckas inom en bransch, för att lyckas i ditt liv, för att lyckas med ett mål, så behöver du först titta inåt och se vem du är. Hur mår jag idag? Hur mår jag inom mig, riktigt djupt. Börja öva tacksamhet. börja öva lycka. När du finner tacksamhet och lycka inom dig så kommer resten av sig själv, då kommer du att ha lättare att känna lycka utåt för andra och sin tur kommer du att utstråla en annan energi som lockar personer till dig istället för ifrån dig. 

Självklart lyckades han inte bra med sin dröm om att leva på sin egna business med att hjälpa andra, för när man har en sådan utstrålning att man missunnar andra hela tiden, så är det ingen som vågar lita på dig med sina problem och tankar. 

Jag tycker faktiskt synd om den här personen som jag nämner, det är inte speciellt lätt att ha ett tufft liv och ändå känna lycka och tacksamhet. Men det är inte lätt att få muskler heller, den som verkligen vill förändra, kommer att kämpa och gå till gymmet varje dag för att förändra sin kropp. Samma gäller här, tufft liv? Ja det kan vara så för många, men vill du verkligen ha förändring så måste du jobba hårt. 

Öva på tacksamhet, öva på lycka. 

Behöver du tips och hjälp på hur du kan förändra ditt mindset, din inställning till dig själv och livet? Hör av dig, vi finns här för dig av just den anledningen, att vi brinner genuint för att förändra människor till det bättre. 

Vi kan meditation, vi kan tacksamhet, vi har tipsen! 

Med Kärlek
Stronger Life Coach
Didi Toro