Vad betyder Dharma?

24.07.2022

Inte kunde jag ha anat för x-antal år sedan att det skulle finnas möjligheter att hitta sin mening i livet. Jag har alltid trott att det är något man inte kan få svar på och något som bara man får acceptera att det inte går att få svar på. Jag hade aldrig trott att vi har alla svaren inom oss själva, vi behöver inte bli Munkar från Tibet för att kunna hitta vår Dharma i livet, vår Souls Purpose.

När jag för några månader sedan snubblade över en utbildning som Sahara Rose har, tjejen som skrivit stora böcker inom Ayurveda och Finding your Dharma med självaste Deepak Chopra som förords-skribent.

Sahara Rose har tillsammans med två andra stora författare och coacher skapat Dharma Coaching Institute som har utbildningar inom Dharma Coaching och Spiritual Coaching.

Dharma betyder Soul Purpose, alltså meningen i livet, vad din själv är här för att göra.  

Jag går just nu den här utbildningen för att jag ville hitta min mening i livet och jag insåg ganska snabbt att jag vetat den hela tiden, jag har bara inte lyssnat. Jag har haft svaret sedan liten men jag har inte lyssnat och inte vågat. Jag trodde inte tillräckligt på mig själv som tonåring och ungdom, så genom åren har jag nöjt mig med kontorsjobb som jag visserligen älskade och gjorde bra, men det var inte vad min själ kallade mig att göra.

Nu när jag är vuxen, livserfarenhet, så inser jag hur många kvinnor som glömmer bort sig själva under tiden som mamma. Många kvinnor vet inte hur de ska lyssna inåt, lyssna på sin själ. Många som lever ett liv där vi sätter vår make först, våra barn, våra djur, våra vänner, vårt jobb. Men vi då?

Inte ska väl vi komma sist och sitta sen vid våra 95 år i gungstolen och ångra alla beslut vi tog, att vi inte gjorde mer av vår passion, vad vi älskade. Ja vi älskar att ta hand om våra barn, makar, föräldrar eller jobb, men det kommer en tid då vi kan förlora maken, barnen växer upp och skaffar egna liv, jobbet tar slut och vad har vi kvar då? Vilka är vi, vad tycker vi om, vad vill vi? Pensionen betyder inte döden. Och att veta vad vi vill och vilka vi är, tycker jag är bland det viktigaste och finaste man kan ge sig själv.

Vad tycker du?