Du har en dröm, men....

18.08.2021

Det är ofta vi har en dröm, men.. det finns också oftast ett "men". 
Det kan vara, "men jag har för små barn, måste ge de min tid.." eller "men jag är nog för gammal för att byta karriär nu.." och så vidare. 

Är det verkligen så eller är det valda sanningar? Har du någon gång reflekterat? De flesta gångerna är det valda sanningar, rädslor och andras erfarenheter vi tar till oss och skapar det som vår egna sanning. Vilket i sin tur gör att vi går miste om våra drömmar för att vi inte vågar ta steget. 

Men om vi vänder på det, vad skulle du göra om du visste att vad du än gör, vilken väg du än tar, så kommer du att lyckas. Säg att du får en sån garanti i livet, att någon tar ifrån dig din rädsla och ger dig en garanti på att du kommer att lyckas istället. Vad skulle du då välja att göra? Vad skulle bli ditt mål och vilken väg skulle du ta? Intressant va? 

Vägen till din dröm kommer inte att vara rak, det kan jag ge dig garanti över. Men det jag också kan säga dig, är att det är just vägen till ett mål, som gör att du växer, att du utvecklas och faktiskt också den som ger dig mest meningsfullhet i livet. 

Många jag träffat har berättat om hur haft ett mål, kämpat hårt med att nå det målet men när de nått fram så har de inte känt den lyckan de trodde att de skulle känna. Självklart har de varit glada men inte lycklig i längden, som den bild de haft i huvudet.
Många andra personer har också berättat om hur de velat ha ekonomisk frihet, oberoende men när de kämpat och nått det så har det inte skänkt den lyckan de trott att de skulle få. 

Varför är det så? För att det är vägen till målet som får dig att känna dig meningsfull, inte själva målet. Det är vägen som ger dig mening, så fokusera inte för mycket på din rädsla, på vad som kan hända eller om du kan nå målet eller inte. Kör bara, vänta inte, livet är här och nu, inte sen, inte nästa liv, nu.