Gratis är gott?

10.07.2022

Du har en plan, du vill starta upp ett eget företag och bli en lyckad coach tex, som hjälper andra att utvecklas på ett eller annat sätt. Men du är inte villig att betala för något alls, du tänker inte investera och ska minsann lyckas med alla dessa gratiskurser som finns där ute. Så du börjar, ta en freebie inom startup, en annan inom bokföring, en annan om mindset, en till om fakturering, ännu en om marknadsföring och ytterligare en om "..100 första följare" och så vidare. 

Tillslut efter x-antal månader så sitter du överöst med kurser, förmodligen inte avslutat alla heller och du har möjligen lärt dig en del men ändå inte kommit igång helt och hållet. Vad hände, vad gick snett?

Efter att ha lagt ner tid, jag säger inte slösat för jag tror säkert man lär sig saker på vägen, på en massa små-gratis-kurser så står du ju kvar på samma ställe ändå, vet du varför? För att det enda sättet att faktiskt gå framåt är ACTION. 

Att ta action framåt är det enda sättet du faktiskt går framåt. Att ta freebies är inte att ta action, det är att mjukstarta och köra safe. Växer vi mest när vi kör safe eller när vi kliver utanför vår comfort zone? Det sista alternativet såklart. 

Vad får du av att investera i en Business Coach? 

  • Du får stöd så att du kan gå framåt men också stöd när du vacklar och är väg ut ur banan. 
  • Du får coaching igenom mentala hinder, problem som dyker upp och andra blockeringar som kan strula till din resa mot framgång. 
  • Du får verktyg att lära av, ta med och senare i livet kunna lära ut du med. 
  • Du får klarhet i allt du vill göra och hur du ska gå tillväga och den klarheten skapar trygghet hos dig och sen projekterar det mot dina klienter. 
  • Du får kunskap och coaching i din marknadsföring.
  • Du får stöd i hur du för en konsultation med dina första klienter
  • Du får kunskap i hur du ska skapa ditt erbjudande och sen lansera det

Men av allt det här så skulle jag vilja trycka mer på den delen att man har en coach, bara den "lilla" saken gör att vi alla lyckas bättre i livet oavsett vilket ämne det handlar om. Att ha en coach vid sin sida som hejar på dig, som stöttar dig, som peppar och motiverar men också fångar dig när du är faller och som hjälper dig att gå framåt, hur ska du då misslyckas? 

Om du är villig att göra jobbet och lära så är det här det perfekta sättet att börja på när du ska starta en egen verksamhet.