Konsten att inte ge upp

12.10.2022

Du har en dröm om att göra något annat än att vara fast ekorrhjulet, längta efter semester hela tiden och ha söndagsångest nästan varje söndag. 

Jag har också varit där, jag vet hur det är att må dåligt redan på fredagen för att jag visste att helgen kommer att passera så snabbt och sen är det måndag igen. 

Att leva nedstämd, kämpa mot fredagarna och helgen för att sen stressa hela arbetsveckan igen, är inte ett liv. Att sitta och drömma sig bort hela tiden, önska sig ett liv av mer frihet men inte göra något åt det för att man är rädd eller inte vet hur, är inte heller ett liv. 

Det är att överleva, inte leva. 

Så hur kan du komma förbi det där, vad kan du göra. Du vågar ju inte säga upp dig bara sådär, du behöver ju en inkomst och trygghet. 

Ja såklart, du ska inte bara hoppa ut från en klippa utan rep. Men du kan göra så mycket för att förbereda inför ett hopp. 

  1. Hitta vad det är du vill göra istället, vad är du bra på, vad kommer andra till dig för att få hjälp om?
  2. Vad får dig att må bra, gör saker mitt i vardagen som får dig att le, att känna en liten känsla av frihet, kanske det är att ta en lyxig fika i stan mitt i veckan, kanske det är att checka in på hotell redan på torsdagen och dra till jobbet därifrån? Kanske det är att äta i vardagsrummet en onsdag med tända ljus och ha det mysigt? Vad är den där saken som ger dig lyxkänsla mitt i vardagen, gör det enkelt. 
  3. Om du inte hade hinder, om du hade alla pengar i världen, vad hade du velat göra då? Du har redan alla pengar du behöver för resten av livet, så vad hade du velat jobba med då "for fun"? 
  4. Sätt dig ner och skriv ner allt som kommer upp i tankarna, skriv och se vad kan du göra redan idag, denna vecka för att komma lite närmare den där drömmen du har. Kan det vara att läsa en bok om det ämnet? Kan det vara att börja umgås med såna personer som redan lever det livet eller följa de på sociala medier för att lära dig mer? 

När du börjar med att reflektera över frågorna ovan, så börjar du skapa en grund för att inte ge upp på din dröm. Du får upp känslan av att det är möjligt, att du kanske kan lyckas, drivet, motivationen och planen hur du kan göra. Det är en del av kosten att inte ge upp.

Behöver du hjälp med att få mer klarhet i vad du vill göra, kan göra och hur du kan gå tillväga för att starta upp tryggt. Ta kontakt med mig så bokar vi in ett kort samtal för att få mer klarhet om din dröm, väg och lite annat. Samtalet är självklart villkorslöst och kostnadsfritt!