Kontroll

05.07.2022

Äntligen hemma efter en knasig resa. Mitt i SAS kaoset så skulle vi ju åka hem från Spanien till Sverige och satt på flygplatsen i god tro om att allt var enligt planen. Vi hade ju tur att vi inte fick ett inställt flyg i alla fall. Men sakta men säkert kom förseningen av flyget. 30 min, 5 min, 10 min, etc. Plötsligt satt vi med nästan 2 timmars förseningar. Lite nervöst satt jag och hoppades på att universum inte skulle utsätta mig för att behöva övernatta på en flygplats med mina döttrar i alla fall, men så det blev det inte. 

Jag började analysera lite över hur stressade alla såg ut och hur det gick över till ilska. Då insåg jag att det var så onödigt att engagera sig så mycket känslomässigt, i vad som håller på att hända. Vi försöker ha kontrollen med hur det ska gå, kontrollen över att få den bästa resan, att få en bra plats, att komma i tid, att inte komma för sent hem etc. Men det är ingen idé, det blir som det blir och du kan inte påverka yttre faktorer. Du kan bara påverka det du själv lägger energi på. Så jag släppte taget och kände att nu får det bara bli som det blir, jag lät det vara, tog lite promenader för att inte sitta för länge, åt något gott med familjen, pratade om roliga saker och helt plötsligt ropade de in till ombordstigning. Från att det var 30 min kvar till att vi skulle gå på tidigare. 

När vi slappnar av, släpper taget, så kommer det till oss från minst anade ställen eller stunder. 

Samma sak hände när vi var i taxin i Sverige. Vi kom fram 01 på natten, knappt halvvägs 01:30 så fastnar vi i köer pga nattreparationer på marken. Det var en fil av fyra som fungerade och enorma köer. Stressen ökar över att tjejerna är trötta och behöver komma hem och sova... tills jag kommer på mig själv igen. Släpp taget, jag kan inte påverka det, så varför ens lägga energi på något jag inte kan påverka. Barnen klagar inte så varför ska jag? Jag släppte det, lät det vara och var nöjd över att vara i en taxi med min familj och inte ensam i alla fall. 

När jag släppte taget, slappnade av och plötligt var vi förbi kön och mer än halvvägs. 

Lärdom för mig?  Att inte lägga energi på sådant som är onödigt, som man inte kan påverka och styra. Att lägga min energi på det jag kan styra i livet, det är ingen idé alls att fokusera på sådant som andra styr över eller inte heller styr över. 

Mitt fokus denna sommar är enbart på att må bra, göra det som får mig att vara lycklig, hjälpa andra att må bra och fortsätta bygga mitt företag med det jag älskar att göra. 

Vad är din fokus?