21.02.2022

21.02.2022

Visst kan det vara jobbigt att vakna upp till ett stormigt vinterväder och visst kan det kännas tungt att inte se solen alls. För vissa är det lätt att gå mot nedstämdhet. Och visst kan vi säga "ryck upp dig" men det handlar inte bara om att rycka upp sig, det handlar om att se hur man beter sig, hur man pratar och vad man fokuserar på. Det är inte bara en mening som kan rätta till ditt inre tillstånd eller välmående. Du behöver bestämma dig för att du är trött på att må som du gör, se vad det är för egentligen behov du mötet när du är i det tillståndet och hitta nya sätt att möta dessa behov på ett mer hälsosamt sätt. 

Hur sker förändringen: genom Triaden. 

Vi behöver se över hur vi står med kroppen, hur är axlarna, vart brukar vi ha händerna när vi är nedstämda och deprimerade, hur bär vi upp vår kropp och huvudet? Även om du känner dig nedstämd, bestäm dig för att bära huvudet högt som om du var stolt och mådde bra, rak rygg, axlar bakåt och stå i din power pose. 

Nästa steg är att se vad du fokuserar på när du är nedstämd. Är din fokus på hur skräpigt vädret känns, hur blöt du kommer att bli, hur kallt det är, hur deppigt allt ser ut där ute? Hur hemskt ditt liv är eller hur hemska dina kollegor är? Vad fokuserar du på? Vi behöver ändra om vårt fokus till det bättre, tex att se hur obrydda hundarna leker i sin hundgård trots väder, på hur ljust det blir med så mycket snö, fokusera på vad du ska åstadkomma idag, kanske vilken god lunch du har med dig eller vad du ska göra i eftermiddag som får dig att må så bra. Välj din fokus, för kom ihåg: det vi fokuserar på växer. 

Slutligen är steget hur vi pratar, vad vi ger mening till. När du är deppig, nedstämd, ledsen kan du kanske säga till dig " jag är värdelös" , "jag kommer aldrig att lyckas ändå" eller "ingen bryr sig om mig, ingen ser mig, ingen älskar mig" saker som dessa som är negativa kommer också att locka på mer negativitet både från dig själv och andra personer. Negativt drar in mer negativt och positivitet drar in mer positivitet. Så det vi behöver göra är att med det rätta fokuset, börja prata med oss om hur bra allt blir, är och går. "jag gör mitt bästa och det räcker gott och väl" eller "jag försöker, vågar att testa och det är det viktigaste" saker som har med att vi duger som vi är, att vi är bra ändå oavsett outcome. 

Så börja med din power pose, ändra ditt fokus och prata positivt om dig, i vardagen, i livet. Saker kommer att börja hända när du gör det här varje dag oavsett hur du mår just nu.