Måndagslistan

20.12.2021

Välkommen vackra ljussjäl till denna nya måndag och ny vecka! Jag hoppas att ni har haft en fin helg. Själv har jag legat sjuk i en hel vecka tillsammans med barnen men jag är extremt tacksam att det inte varade längre och inte heller var något hemskt virus utan en "vanlig" förkylning med feber. 

När jag låg med feber och vilade, hade tid att tänka och bara vara så insåg jag hur viktigt det är att vara frisk, hur viktigt det är att ha en stark kropp. Detta är något jag egentligen redan vet och är tacksam för varje dag, men precis som allt annat blir ibland vår tacksamhet bara ett mantra tillslut, "jag är tacksam för..." Men att verkligen känna känslan tacksamhet är det viktigaste av allt i denna övning så den här morgonen, förmiddagen vill jag att du testar att sätta händerna på hjärtat och ta tre djupa andetag innan du börjar känna efter ordentligt vad du är tacksam för. Stort som smått. 

Idag måndag är jag tacksam för.....

  • att jag blev feberfri så snabbt som 3 dagar och slapp vara mer sängliggande än vad jag varit. Jag är glad att min kropp är så stark som den är ändå, att jag slapp covid och att vi alla återhämtade oss relativt snabbt. Jag älskar min kropp och att den orkar med att bära runt mig hela tiden, så jag vill verkligen börja ta hand om den på bästa sätt, inifrån och ut. 
  • att jag har en make som är så fin som han är, som tar hand om mig, som tar hand om alla oss tre tjejer. Som fixar och donar utan att klaga en sekund, som vet när han behövs och bara gör det. 
  • solen skiner idag, jag är så glad att få se solskenet, att få se solen i mitt hem och njuta av det från värmen här inne. Jag låg med feber under 3 dagar och såg inte solen alls, sov bort tiden, reflekterade inte ens om det var soligt eller mulet, men att få se solen ger mig energi, lycka och en sån glädje att vara vid liv. 
  • att vi bor i ett land med så mycket bra möjligheter, säga vad man vill om skatter och allt men att få möjligheten att jobba hemma, få Vabba sina barn, få vara hemma mammaledig, få vara sjuk i lugn och ro utan att vara orolig att förlora sina jobb, att ha så mycket möjligheter gör en trygg i sin värld, det är inget jag vill ta för givet bara. 
  • att jag har en sån skön säng som erbjuder mig värme hela natten, skönt underlag och bred plats att vila på. Jag fullkomligt älskar känslan av rena sängkläder.

Vad har du att vara tacksam för idag? Kanske du befinner dig i en mer sorgsen stund just nu? Då vill jag ändå säga att blicka inåt, vi har alltid något att vara tacksamma för och att börja och våga se det, gör att vi kan börja förändra vår värld inom oss. Hur provocerande det än låter så är det sant. 

God Jul vackra själ!