Shadow Work

24.07.2022

Det här med skuggor i våra liv, vi alla har de och det är rätt svårt att låtsas som att de inte är där och leva med de. Visst går det men det är sånt som sätter en bitterhet i oss och skapar hinder som gör att vi sen inte kan ta steg framåt mot vår Dharma. 

Genom att identifiera sitt trauma eller hinder och gå till roten med det problemet, att hitta roten av ursprunget och identifiera vad det är och hur det började, kan vi hela det. 

Tex, om vi har en situation från när vi var små, kanske gick i 1a klassen, där vi satt i klassrummet och målade. Vår fröken Lisa går omkring och säger till alla hur fint de målat, hur fint teckningen blev och sen kommer hon fram till dig och säger "oj du har ritat utanför där lite gran och du behöver tänka på att hålla dig innanför ramarna..." tex. Hon kanske inte menade det illa eller så gjorde hon det, det vet vi inte men det handlar om hur du tog det. 

Efter det börjar du bli perfektionist, för du inser att du måste göra det bättre och perfekt för att inte behöva höra någon kritik, en tråkig kommentar. På det sätt skapas många "people pleasers" och många gånger är vi långt ifrån medvetna om vad det är som gör att vi måste ha det så perfekt. 

Så hur gör vi för att hela den här situationen? 

Genom att gå tillbaka till ursprunget, se dig som liten, säg det "När jag var liten blev jag sårad av fröken Lisa som inte tycket om min teckning och sa att jag skulle göra det bättre". Hela situationen genom en meditation, hela alla situationer i din tidslinjen som du haft liknande situationer för oftast har vi fler likadana. Sök på Shadow Work för att få tips på hur du kan jobba bort ditt trauma, för trauma är det, oavsett om det är litet eller stort. 

Vi behöver gå till roten av våra trauman, hela de situationer för att kunna släppa taget och bli fria.