TANKAR

06.04.2022

Det är oftast mycket tankar och känslor som styr oss i beslutet att våga ta steget framåt. Tyvärr är det också oftast egot som försöker skydda oss genom att stoppa oss från att kliva utanför vår komfortzon. Det är tryggare att stanna kvar där du är nu, men kommer du att utvecklas? Kommer du att starta upp något nytt, lära dig nya saker, träffa nya människor och nå de mål du vill nå? Utveckling kommer utanför vår 'comfort zone'. Och det är underbart när man väl vågar ta sig förbi den där zonen. Den finns alltid kvar, den finns alltid där, så oroa dig inte, du kan alltid gå tillbaka när du vill och behöver. Men det är utanför zonen som det magiska börjar hända. 

Det är läskigt att ta det där steget att säga "nu ska jag testa starta upp mitt företag" och det kan vara stort att säga "nu ska jag investera i mig, mitt företag, min dröm" men det är oftast för att du väljer att lyssna på de där tankarna som inte gynnar dig. "vem ska välja mig och varför ska de vilja jobba med mig.."

Jag är utbildad till bland annat Life Coach och har hört dessa meningar hos nästan alla mina klienter. Och även mig själv. Alla tvekar, alla får "imposter syndrom", alla går vi igenom det mer eller mindre, både i början och under tiden vi håller på att starta upp. Det går upp och det går ner och det är okej! 

Det är därför jag jobbar med F.A.S.A - metoden (som mina klienter får ta del av i programmet) som tillåter dig acceptera och känna men också hitta en väg ut och agera. Vi är varelser med känslor, det är okej att känna, det är okej att vara osäker och rädd, men vi kan agera framåt ändå. 

Du behöver inte kämpa ensam, du behöver inte trycka undan dina rädslor eller känna dig som ensam i världen med osäkerheten, du behöver inte sitta timmar framför youtube, instagram och andra ställen för att samla gratis material så att du vet vad du ska göra som nästa steg. 

Allt du behöver göra är att bestämma dig för att skjuta upp det där köpet med soffan eller shoppingrundan som du hade planerat och investera i din egna business, din framtid. Ta hjälp av en coach som coachar dig men också stöttar, fångar upp, vägleder dig framåt. 

Om du känner dig redo att starta idag eller vill veta mer så kan du läsa om det här.