Vad är frihet?

13.03.2023

Det är så många som pratar om att de vill ha mer frihet i livet, i vardagen men vad är egentligen frihet? Vi definierar alla det ordet på olika sätt. 

Precis som för många andra, så är frihet för mig att kunna styra min egna vardag, att bestämma när jag vill gå upp och börja jobba. Att kunna bestämma själv hur många timmar jag vill lägga ner på jobbet och när jag ska sluta. 

Men frihet är inte bara något som handlar om mitt jobb.
Frihet för mig är att kunna ta hand om mig själv när jag vill, dvs ta mina promenader när jag vill på dygnet. 
Frihet för mig är att kunna fråga mitt hjärta varje morgon vad jag behöver den dagen och kunna ge mig själv de. 

När jag bestämde mig för att ge mig ut på vägen mot entreprenörskapet så sa jag till mig själv att jag inte tänkte byta ut en stress mot en annan. Jag var inte beredd på att byta ett instängt hjul mot ett annat hjul. Jag vill leva i frihet att kunna göra vad jag vill, när jag vill. 

Jag bestämde mig för att leva, inte överleva.

Det här var det finaste beslutet jag kunde ha gett mig själv och min familj. För så är det ju, när vi tar hand om oss, visar oss själva ett eget värde och njuter av livet så ser familjen det, barnen tar efter och får fina förebilder och exempel på hur livet ska levas. Jag vill inte att mina barn ska ta efter samhällets fängslande bojor, jag vill att de ska leva livet, uppleva livet, njuta och ta kontroll över sin egna vardag på ett ansvarsfullt och medvetet sätt. 

Att gå efter min dröm är det bästa jag kunnat göra för mig och mina barn. Att visa de att vi ska följa våra drömma och inte bara snacka om det. Vi är bra på att säga en massa saker till våra barn men vi gör det inte själva. Vi kan många gånger avfyra det genom att säga "men jag är gammal nu så det är lite sent för mig.." 

Det bästa jag kunnat göra är att våga satsa.

Idag ryser jag fortfarande när jag tänker på allt jag åstadkommit, att jag verkligen kan bestämma när jag ska börja jobba. Att jag kan gå ut och träna, promenera, äta 2 timmars luncher, resa utomlands, sluta när jag vill. Jag bestämmer. Jag lägger upp min vardag och mitt arbete. Det är totalt frihet för mig


Redo att satsa på dig också?

Vill du ha hjälp med att veta hur du kommer igång med din egna verksamhet och hur du kan nå frihet på dina villkor?

Boka ett kostnadsfritt Info-samtal redan idag för att komma igång innan sommaren!