Varför är ditt varför så viktigt?

29.04.2022

När du sitter och planerar hur ditt företag ska se ut, vad du vill göra för något och vem din klient ska vara etc. Så är en av de viktigaste sakerna för att skapa en stadig grund i ditt företag, att veta vad ditt VARFÖR är. Varför är det här så himla viktigt tänker du, räcker det inte med att bara veta vad man vill göra? 

Nej inte riktigt, för om du bara vet vad du vill göra och till vem du vänder etc. Så visst kan du komma igång med verksamheten men längre fram kommer hinder, det är något du kan skriva upp, det kommer alltid hinder som kommer att testa din stabilitet i verksamheten och i det du gör. Så funkar livet. Så när den kommer och du känner dig utmanad så har du alltid två val, kämpa eller ge upp. Om du inte har ett tydligt och starkt VARFÖR du gör allt det här, så är det lättare för dig att bara känna "äh jag lägger ner, jag testade och det funkade inte".. Men när du har ett tydligt varför du startar din verksamhet och varför det här är viktigt för dig, så har du så mycket lättare att kämpa dig igenom hinderna och prövningarna som kommer att komma. 

För så här är det, när du vet att ditt varför är tex: "Varför är det så viktigt för dig att driva en coaching verksamhet? - För att jag vill att mina barn ska ha en närvarande förälder som mår bra i livet och gör något som de trivs med och inte lever bitter" Då blir det svårare att ge upp när hindret kommer, när du känner dig utmattad och trött på kruxet du har att handskas med, så vet du varför du gör allt det här och det blir din drivkraft, det blir din motivation att gå framåt och lyckas även om det är motvind för tillfället. 

Att hitta sitt varför är något jag jobbar med ganska ingående i min coaching. Det är inte så att jag bara ställer en fråga "varför är det här viktigt för dig" och sen är vi klara, utan jag går in på djupet med det och jobbar med en metod som heter "7 levels deep" för att hitta din riktiga känsla av "varför". När du har det klart, så går vi vidare med en stark känsla av stabilitet och tillit att du vet varför du gör det här, varför det är viktigt för dig och går framåt. 

Vill du bli coachad i att hitta ditt djupa "varför" och komma igång med din coaching / rådgivning- verksamhet så boka in ett samtal med mig så att vi kan gå igenom hur vi kan jobba ihop för att lyfta din verksamhet!