Vem vill du vara?

25.08.2021

Jag var länge en person som hade svårt att komma igång med kosten, komma igång med träningen, komma igång med något mer än bara drömmar.. Men mådde jag bra av det? Nej absolut inte, jag ville ju vara en person som gör saker och inte bara pratar om det. Idag står jag mitt i min dröm och jobbar på den fortfarande, är några minuter ifrån att nå ett stort mål som jag haft länge och är mer målmedveten än någonsin! 

 Vi vill så mycket men oftast stannar det på bara "talk" och sen rinner det ur sanden. Vi vill mot många mål men sen stannar det på "goals". Åren passerar och sen snackar vi om samma saker och har samma mål igen, 5 år senare.

Hur hade det varit om vi började på en gång? Hur hade det sett ut efter 5 år om vi hade varit en "do'er" och inte bara en "talker", om vi inte bara haft drömmar utan satt upp "goals"?

Vi har lätt för att hitta ursäkter, att det inte är så enkelt, att vi har några saker att ta tag i först, att vi minsann "måste bara.." eller skyller på jobb, familj eller annat.. Men hur hade det sett ut om vi faktiskt tog eget ansvar för hur våra liv ser ut, hur vår vardag är? Vilken kontroll vi hade haft, vilken power vi hade känt eller hur?

Vad hindrar dig från att börja redan idag med det mål du har och visa dig själv att du inte är en "talker" utan en "do'er"? 

Det som fick mig att ta tag i vad jag drömmer om, är att jag började skriva ner vad jag vill. Vad drömmer jag om för typ av liv och sen började jag gå igenom vad jag kan göra idag, för att nå den drömmen. Sen fortsatte jag med veckans mål, för att komma närmare den där drömmen. Bara genom att börja med ett litet steg så har du kommit bort från samma "ruta 1" som du varit på hela tiden och även mentalt skiftat från "jag gör inget alls, jag bara snackar.." till att "jag har äntligen börjat jobba för min dröm". 

Sakta men säkert genom att bara ta ett litet steg i taget så börjar du se nya vägar öppna sig och du börjar närma dig den drömmen du har som nu är ditt mål. 

Kom alltid ihåg att reflektera, om jag inte gör det här nu, när ska jag då göra det? Vart kommer jag att vara om 1 år om jag inte gör något nu? På samma ruta 1. Och du är värd mer, din dröm är värd att kämpas för, din vardag och din framtid. 

Jag tror på dig, nu måste bara du tro på dig själv! Men bestäm dig, vem är du, en talker eller do'er?