Måndagslistan

29.11.2021

God morgon till dig vackra själ. En ny dag, ny vecka, ny måndag. Jag hoppas att du är som jag, som älskar måndagar och alla de nya möjligheterna som kan bubblar upp inom oss med en ny vecka. Vi har plötsligt en helt ny vecka att göra vad vi vill med och forma så att den passar oss. Jag älskar måndagar. Men det har inte alltid varit så, det som fått mig att inse hur härliga måndagarna och nya veckor kan vara, är bland annat mina övningar med tacksamhet som jag gör varje dag på morgonen. Att få se på papper, allt jag har att vara tacksam för, det gör mycket inom oss. Vi har alltid något att vara tacksamma för, oavsett vilket liv vi lever, det handlar bara om inställning. Att ha rätt inställning i livet är jätteviktigt, för att man ska kunna leva på bästa sätt. 

Idag måndag är jag tacksam för..


💎 ... att jag har haft en sån fin helg med mina barn, en sån härlig helg med massa mys och kärlek. Att se de må bra är allt för en mamma och den här helgen mådde vi alla bra. 

💎 ... att vi har varma hem som värmer oss, som ger oss en trygghet och värme när graderna sjunker därute. 

💎 .... min hälsa, att jag är så frisk och kry som jag är, att jag ständigt orkar jobba med mig själv, varje morgon. Att jag ger mig tid för min mentala hälsa såväl som den fysiska.

💎... att jag har en partner som är så respektfull som han är, som älskar mig med alla mina brister och bra sidor också såklart, som stöttar alla mina idéer och knasigheter som jag får för mig, allt jag vill ha får jag och all stöttning i hemmet och med familjelivet är här där och delar med mig. Min bästa vän, min partner in crime och min älskling.

Stanna upp en stund, blunda, lägg händerna på hjärtat (vänster hand mot hjärtat och höger över), ta ett djupt andetag och känn efter vad du är tacksam för denna måndag. Vad känner du att du har mycket av eller som du har och tar för givet att du har, något du känner att om du inte hade det så hade livet inte varit så lätt. Som tex, att ha rent vatten i kranen och vara tvungen att handla varje dag/vecka, det hade varit en pers för många eller att vi har skor, massa olika skor för olika väder, olika sorters, om vi inte hade skor, då hade det varit jobbigt eller hur, kallt och hårt. 

Vad är du tacksam för idag?