Passiv eller Aktiv

18.03.2022

Det är äntligen fredag tänker många. Snart är det helg och man kan bara relaxa, ta det lugnt och ägna sig åt soffan och Netflix.. eller?
Mitt tips till dig som har mål i livet, som har drömmar om något mer, som vill framåt, är att istället för att "slänga bort" tiden på serier och slapp, sätt dig ner och gör den här övningen: 

Hitta ett ställe att landa på, där du kan ta det lugn och vara ostörd. Ta ett djupt andetag, slut ögonen.
Fråga dig själv: Vart vill du vara om 6 månader eller 1 år? Hur vill du må, hur vill du känna dig? Hur ska din vardag se ut och vad gör du?
Öppna ögonen och skriv allt som kommer till dig. 

Fråga dig själv sen: Vad är ditt första steg för att komma dit? Vad behöver du börja med för att nå visionen du just hade?
När du har de svaren har du lättare för att göra en action-plan och lyckas med det mål du sätter upp. 

Tänk dig i slutet av helgen när du har mer klarhet i vad du vill med ditt liv, när du är ett steg närmare ditt mål än vad du var i början av veckan, för bra genom att ta dig tid och tänka, visualisera, svara och anteckna så har du kommit ett steg närmre. Underbar känsla! 

Glöm inte att tacka dig själv för den här fina stunden, att du tog dig tid för dig själv och ditt framtida du.  Med det här inlägget vill jag inte att du ska må dåligt bara för att du tycker om att sitta framför Netflix och ta det lugnt, självklart ska vi ha tid för att varva ner efter en arbetsvecka! Tolka det rätt, det man vill poängtera här är att success kommer inte från att sitta framför serier eller filmer, eller att festa loss varje helg eller vara ute och shoppa redlöst, det kommer från att vara fokuserad, engagerad, fixerad, motiverad, disciplinerad, ja du förstår. Inget är rätt eller fel, det handlar mer om att välja vem du vill vara. Men jag misstänker nog att du är en person som drömmer om framgång på något sätt och i något område i ditt liv, annars hade du nog inte varit här på min sida. 🤍

All kärlek till dig, oavsett vem du är, alla är välkomna! 

Trevlig helg!