När inte klarhet finns

18.12.2022

Du vill så mycket.
Du vill starta eget.
Du vill hjälpa människor.
Du vill göra något meningsfullt och känna att du lever ditt sanna liv. 

Jag vet hur det är. Jag levde med den känslan i många år och det enda jag ångrar är att jag inte började tidigare. 

Det som gjorde att jag inte kunde börja tidigare var att jag inte hade klarheten i vad det var jag ville göra. När du inte har klarheten så vet du inte vad du vill göra, hur du ska gå tillväga och varför du ens ska ta tag i det. 

Klarhet är en av de viktigaste grunderna för att starta företag. 
Klarhet i vad du vill göra.
Klarhet i vad du erbjuder.
Klarhet i vem du erbjuder det till.
Klarhet i hur du ska nå målet.

När jag startade företag men inte hade klarheten i exakt vad det var jag ville göra, dvs välja mellan två kategorier jag hade framför mig eller om jag skulle kombinera de, så var det svårt för mig att erbjuda något till någon. För jag visste inte riktigt vad jag erbjöd och till vem. Det blev oklart för både mig och mina följare. 

När klarheten kom till mig så kom också klienterna. Det blev så mycket enklare för oss alla att veta exakt vad det är jag kan hjälpa med och vem jag hjälper. Det är den klarheten som behövs för att kunna både börja och fortsätta. 

Vad menar jag med att fortsätta? Jo, när du har den där klarheten så vet du också vidare, vad det är värt att jobba med dig för du har total klarhet inom ditt område, vad det är värt och hur det går till. Det leder också till att det blir lättare att sätta ett pris, en tid på hur lång tid det tar att jobba med dig, vad klientens resultat etc. 

Har du total klarhet inom ditt område, vad du vill göra, vem du vill jobba med och varför det är så viktigt för dig?


Hur jag kan hjälpa dig?

Jag hjälper mina klienter att gå från den där gråzonen de befinner sig, till att få klarhet i vad det är de vill göra, så att de kan starta sitt drömföretag med en trygghet och säkert inom sig. 

Intresserad av att se hur jag kan hjälpa dig vidare från där du står nu? Boka in ett samtal med mig så pratar vi vidare om vilket program som passar dig. 

Vill du få lite försmak på hur det kan se ut med klarhet? Ladda ner min FREEBIE för att få lite coachingfrågor.